čtvrtek 4. února 2016

Zapékané zelené papričky

Zapékané zelené papričky s balkánským sýrem 

Mám kamarádku. Létala v oblacích. Nebýt mě, netrefila by do školy, na přednášky, na koncert, na vlak, prostě nikam... Nevařila a neuklízela. Uběhlo několik let a stále létá v oblacích, ale trochu uklízí i vaří! A ty nejlepší recepty, ač tomu lze jen těžko uvěřit, mám od ní. Svět se zbláznil! :-) A tím nejlepším hostím všechny své přátele. Tak schválně, už jsem vás pozvala na večeři? Určitě se podávaly zapékané papričky, jídlo trochu řecké, trochu bulharské.



Jídlo velmi jednoduché na přípravu, velmi chutné, lehké a originální. Výborně se hodí právě jako večeře pro přátele nebo jako předkrm. Všechny suroviny dostanete snad v každém obchodě, proto není problém se odpoledne rozhodnout a v podvečer vařit, případně si na papričkách už pochutnávat.

Určitě všude koupíte:

  • zelené papriky
  • balkánský sýr
  • zakysanou smetanu
  • olivový olej
  • bagetu nebo jiné pečivo dle chuti

Papriky rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, vybereme jadérka, položíme do olivovým olejem omaštěného pekáče, do každé papriky dáme zakysanou smetanu a vše posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem. Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu. Raději troubu kontrolujte, podle potřeby pokapejte olivovým olejem a klidně pečte kratší dobu. Záleží na vaší chuti a na tom, jak moc vám bude vadit, že jsou části paprik nebo sýr trochu více opečené. 


Hotové papriky jsou vynikající s čerstvými bagetami a bílým vínem. A nezapomínejte na olivový olej, ten by bylo škoda nechat na pekáči!

Neváhejte a i vy na chvíli létejte v oblacích ...

Žádné komentáře:

Okomentovat