Mrkvová bábovka
Začíná-li život kolem vás šednout a ztrácet barvy, je možné, že je to nedostatkem vitaminu A a počínající šeroslepostí, tedy horší viditelností za šera a za tmy. Prý stačí sníst jedna mrkev denně a vidění za tmy se zase zlepší. Když ani to nepomůže, šeď a nedostatek barev v životě nebude mít nejspíš na svědomí vitamin A, ale vaše naladění, nedostatek optimismu, deprese.... No ale i tak můžete zkusit svůj život zabarvit vynikající mrkvovou bábovkou a pozváním několika přátel, kteří vám ji pomohou sníst. Určitě neodolají!
Asi nejotravnější na celé přípravě bábovky je nastrouhání požadovaného množství mrkve a našlehání bílků. Pak už jde pečení samo a výsledek za to stojí!
Připravíme si:
- 4 vejce
- 20 dkg mletého cukru
- 24 dkg polohrubé mouky
- 30 dkg na jemno nastrouhané mrkve
- 3 - 5 dkg ořechů
- rozinky
- kokos
- 1,5 dcl oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- trochu rumu
- citronovou kůru
Žloutky utřeme s cukrem, vše přidáme a smícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme do předem vymaštěné a vysypané formy. Při pečení bábovku často kontrolujte, ať ji dostatečně propečete, ale pozor, ať ji nespálíte, jako já :-) Stačilo, aby v Dobrém ránu České televize ukazovali rychlokresbu Věrky Vybíralové a bábovka chytla načernalé odstíny. Podívejte se na video a pochopíte proč. Jen u toho nic nevařte a nepečte! :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat