Vaječná pomazánka
Naučila jsem se ji od mé maminky někdy v mládí. A jak roky šly, zjednodušovala jsem ji, až jsou v ní jen ty nejzákladnější ingredience a kupodivu je tak nejchutnější. Připravuji ji hlavně pro návštěvy nebo na oslavy a ve škole v pracovních činnostech ji dělám se všemi žáky, co učím. S malou pomocí ji tedy zvládne i malé dítě.
Pro přípravu stačí:
- máslo ( nebo tvaroh )
- krabičku sýra Apetito
- menší cibuli
- 4 - 5 natvrdo uvařených vajec
- sůl
- ( pepř )
- ( pažitka )
Nejdříve spolu rozmícháme máslo a sýr.
Najemno nakrájíme cibuli a natvrdo uvařená vejce na kostičky.
Vše smícháme a dochutíme solí, případně pepřem a nakrájenou pažitkou.
Namažeme na jednohubky nebo na jiné pečivo. Můžeme ozdobit zeleninou nebo ji mít jako základ na chlebíčky nebo jen tak na chleba třeba na snídani.
A na závěr malý tip!
Místo másla můžete zvolit tvaroh, klidně jen půl na půl s máslem, pomazánka tak bude zdravější!
Žádné komentáře:
Okomentovat