Zelenina s parmazámem
Nedávno mě v jedné restauraci okouzlila výborně ochucená grilovaná zelenina. A hned byl na světě další nápad na lehký a svěží oběd nebo večeři. Zelenina obsahuje vitamíny, je lehce stravitelná a také rychle připravená. Pro milovníky masa může být vynikající přílohou například ke steaku nebo grilovaným masům. A hlavně, využít můžete jakoukoli zeleninu, kterou zrovna doma máte, díky zeleninovým variacím vykouzlíte pokaždé nový lahodný pokrm.
Tak a teď se nacházíme v bodě, kdy se buď nadchnete volností a nutnou fantazií nebo se naopak zděsíte a tento "nerecept" rovnou zamítnete. Je to jako v životě, někdo má rád řád a někdo tvůrčí chaos. Můžu vás ale ubezpečit, že se vám tato zeleninová variace povede. Základem je cibulka, česnek a koření, které máte rádi.
Já si obvykle chystám:
- cibuli
- česnek
- cuketu
- mrkev
- papriku
- rajčata
- koření dle chuti (mám ráda koření dálek a exotických zemí)
- parmazám
- olivový olej
- sůl
Nejdříve na olivovém oleji osmahnu cibulku s česnekem, už to samotné nádherně provoní dům a ostatní naláká. Nejdříve přidám nakrájenou tvrdší zeleninu, v tomto případě mrkev, za chvíli cuketu a papriku a až nakonec rajčata, ochutím kořením, osolím, posypu parmazámem a podávám s pečivem nebo s pečenými brambory nebo jako alternativní přílohu k masům.
Rychlé, zdravé, chutné, famózní....!!!
Tak to může být bezvadné !!!!!!
OdpovědětVymazat